Workshop

Tid: 10:00–16:00
Pris: 2600 SEK
Lokal: Skånegatan 63 (T-bana Medborgarplatsen/Skanstull)


Det är dags igen: Romateatern samarbete med Improstudion i Stockholm anordnar Shakespearekurs för  skådespelare! Boka nu! 

Kursen är för dig som vill fördjupa din kunskap om Shakespeares språk och text och vill skaffa fler verktyg i ditt arbete med klassisk text. Vi arbetar med lekfulla och fysiska övningar för att släppa lös energin och rytmen i texten, och ge deltagarna konkreta verktyg och bredda deras register i gestaltningen av text på scen. Textarbete är fysiskt arbete! Ni kommer att få jobba hårt fysiskt och lära er hur mycket som helst om blankvers, om språkliga bilder, om poesi, om hur textens form förstärker karaktären – och om hur ni kan låta Shakespeares stora, musikaliska text hjälpa er växa som skådespelare.

Pedagogerna Stefan Marling och Jo Rideout är utbildade i Storbritannien och har arbetat många år både där och här i Sverige som skådespelare, regissörer och pedagoger, med fokus på Shakespeare. De har lett en lång rad kurser och workshopar för skådespelare runtom i Sverige, bl a för Stockholms stadsteater, Göteborgs stadsteater, Unga Klara, Västanå teater, m fl. Jo har medverkat i flera uppsättningar på Romateatern och Stefan är teaterns konstnärliga ledare.