Teaterläger

På Romateaterns teaterläger värnar vi om en inkluderande, öppen och generös stämning med massor av lek, sång och teater, roligt men hårt arbete och inte minst sol, sommar och varm kamratskap. Vi har minst en ledare/5 barn – så att alla ska känna sig trygga, sedda och väl omhändertagna.

Våra ledare består av professionellt arbetande skådespelare och regissörer med lång erfarenhet av pedagogiskt arbete.

I år kommer vi bl.a. att få prova på mim men vi ska också jobba med en mängd andra teaterstilar och uttryck. Vi tränar mycket på stort fysiskt utspel och undersöker många olika sätt att använda kroppen och rösten för att berätta och beröra på scen. Förutom det sjunger och leker vi oss trötta varje dag, ibland ihop med skådespelarna från årets ensemble. Sista dagen är det som vanligt uppspel (redovisning) för släkt och vänner på teaterns stora scen.

Du behöver inte ha någon teatererfarenhet för att trivas hos oss. Vi har ett brett spann bland våra deltagare – både erfarenhetsmässigt och åldersmässigt. Vi har lika många tjejer som killar och både gotländska barn, tillfälliga besökare samt sommargotlänningar. Även om du inte känner någon kommer du snabbt in i gemenskapen. Det lovar vi.

Romateaterns Teaterläger sponsras av Region Gotland

I år har vi en lägervecka att erbjuda:

Söndagen 30 juni till fredagen den 5 juli kl. 9.00 – 16.00.
För dig från 9 år och uppåt. Pris 2800 kr (2500 kr för gotländska barn) inkl. lunch, frukt och mellis.

Romateaterns teaterläger är ett dagläger, ni lämnar alltså era barn på morgonen och hämtar dem vid dagens slut kl 16. Vi kan tyvärr inte erbjuda transport men däremot hjälper vi gärna till att organisera skjutsning så att ni kan samåka på bästa sätt.

Anmäler dig gör du genom att maila till teaterlager@romateatern.se så skickar vi en anmälningsblankett med återvändande post.

TEATERLÄGER FÖRDJUPNING:

Teaterlägrets ungdomsvecka är en påbyggnadsvecka för den som vill spela mera teater och lära sig mer om olika teatertekniker på scen. Denna fördjupningsvecka har varit mycket uppskattad tidigare år och återkommer nu för tredje året i rad. MEN du behöver absolut inte ha någon tidigare teatererfarenhet för att vara med - bara lust och vilja att testa på teater. Vi garanterar mycket skratt, nya vänner och spännande teaterupplevelser.

I år kommer vi att jobba med det man kallar för ”situationer" på teaterscenen, d.v.s. hur skapar man en miljö och stämning på scen? Att spela teater är att skapa världar för publiken att kliva in i och det ska vi fokusera på denna vecka. Vi kommer arbeta mycket i par och i större grupper med mindre scener, där vi fokuserar på att utveckla vår kreativitet, lekfullhet och kritiska tänkande. Vi jobbar både med analys av texter och med en massa lek, övningar och improvisation. På fredagen kommer vi att ha en redovisning på en än så länge hemlig (!) plats för vänner och familj.

TEATERLÄGER FÖRDJUPNING hålls mellan:
Måndagen 8 juli till fredagen 12 juli mellan kl.9.00-15.00.
Romateatern, Roma Kungsgård, Gotland.
För ungdomar mellan 14-18 år.
Pris 2000 kr (inkl. mellis varje dag - lunch tar man med sig själv)

I år kommer vi ha två ledare, båda välkända ansikten på Romateatern:

Simon Edenroth är skådespelare och har varit lägerledare i många år, samt medverkat i två Romateaterproduktioner. Simon har studerat teater på Fridhems folkhögskolelinje och har nu gått klart sitt första år i skådespeleri på Malmö teaterhögskola.

Julia Hackman har varit med i tre år som ledare på fördjupningsveckan och är regissör och performanceartist. Hon arbetar nu som regiassistent på Kulturhuset Stadsteatern och Dramaten, samt medverkar i olika fristående teater- och performanceprojekt.