Symposium

Shakespeare och galenskapen

Symposium på Romateatern på Gotland 11–13 augusti 2017


Årets Shakespearesymposium behandlar galenskapen. Hur har vi sett på galenskap eller psykisk sjukdom genom tiderna? Hur har den skildrats i konsten? Dessa frågor och många fler kommer våra deltagare diskutera 11–13 augusti på Romateatern. Det blir ett exklusivt möte mellan forskare och scenkonstnärer i en avslappnad miljö. Bland årets deltagare hittar vi bland annat Suzanne Osten och Christian Rūck.

Den 11–13 augusti äger Romateaterns tredje Shakespearesymposium rum. Tidigare teman har varit Mellan makt och vanmakt 2015, samt A Brave New World 2016. Årets tema är Shakespeare och galenskapen. Hur har vi sett på galenskap eller psykisk sjukdom genom tiderna? Hur har den skildrats på teatern eller i litteraturen? Går det mode i hur den skildras? Vad är galenskap? Är den användbar eller bara destruktiv? Vilka i samhället ges plats och tillåtelse att vara "lite galna"? Vad skiljer den kliniska diagnosen från den konstnärliga betraktelsen. I Shakespeares pjäser, vilka karaktärer är galna och varför? Kan vi lära oss från historien genom Shakespeares verk? Vad händer t ex när makten blir galen? 

Shakeapearesymposiet är ett exklusivt möte mellan forskare och scenkonstnärer i en avslappnad miljö. Föreläsningar, paneldiskussioner, workshops och teater varvas med måltider och tid för fria samtal. Urvalet av föreläsare är tvärvetenskapligt och tvärkulturellt. Här finns plats för litteraturvetare, regissörer, kulturjournalister och andra som intresserat sig mycket för Shakespeare. Men även kunniga personer från helt andra discipliner som fördjupar vårt tema. 

   

Priser
Symposiepass (11-13 augusti, från ca 18.00 fredag till 16.00 söndag) 995kr 
(ink teaterföreställning, välkomstdrink med tilltugg, samt lunch och fika två dagar)
Symposiepass student (11-13 augusti, från ca 18.00 fredag till 16.00 söndag) 495kr 
(ink teaterföreställning, välkomstdrink med tilltugg, samt lunch och fika två dagar)
Dagspass (12 eller 13 augusti) 400kr (ink lunch och fika)
Dagspass student (12 eller 13 augusti) 200kr (ink lunch och fika)

Anmälan
Klicka på länken nedan och skicka ett mejl till oss. Skriv gärna vilken typ av biljett du vill ha, namn, titel/yrke, arbetsplats/skola, adress, telefonnummer och om du har några dietära önskemål eller övriga frågor.

Intresseanmälan symposium