Symposium

Symposium på Romateatern, Gotland, 9 - 11 augusti 2019

Varför ska man spela de här gamla pjäserna?

För femte året i rad samlas scenkonstnärer, forskare och kritiker för att diskutera scenkonst och liv invid Roma klosterruins högresta valv. I år talar vi om klassikerna och dess relevans idag. Har nutida människor något att hämta i texter som skrevs för flera hundra år sedan? Hur hanterar vi pjäsernas ofta föråldrade perspektiv i en tid som vill utropa sig som jämställd och vidsynt? Är Shakespeare genial eller är han överskattad? Under tre dagar möts konst och vetenskap i samtal där tankar och ord får flyga fritt under sommarhimlen.
Programmet är under utveckling.


Priser

  • Symposiepasset (inkl. teaterföreställning, välkomstdrink med tilltugg på fredagen samt lunch på lördagen samt fika lördag & söndag): 750 kr eller 500kr exkl. teaterföreställning.
  • Halvdagspass fredag alternativt söndag (inkl. välkomstdrink/fika): 150 kr.
  • Heldagspass lördag (inkl. lunch och fika). 200 kr.
  • Studentpris: 50% rabatt på ovanstående priser.

Anmälan

Klicka på länken nedan och skicka ett mejl till oss. Skriv gärna vilken typ av biljett du vill ha, namn, titel/yrke, arbetsplats/skola, adress, telefonnummer och om du har några dietära önskemål eller övriga frågor

Intresseanmälan symposium 


Vad är symposiet?

Shakeapearesymposiet är ett exklusivt möte mellan forskare och scenkonstnärer i en avslappnad miljö. Föreläsningar, paneldiskussioner, workshops och teater varvas med måltider och tid för fria samtal. Urvalet av föreläsare är tvärvetenskapligt och tvärkulturellt. Här finns plats för litteraturvetare, regissörer, kulturjournalister och andra som intresserat sig mycket för Shakespeare. Men även kunniga personer från helt andra discipliner som fördjupar vårt tema. 

Den 9–11 augusti äger Romateaterns femte Shakespearesymposium rum. Tidigare teman har varit "Mellan makt och vanmakt" 2015, "A Brave New World" 2016, "Shakespeare och galenskapen" 2017, "Shakespeare, Bergman och Döden" 2018. I år samlas vi kring temat "Varför ska man spela de här gamla pjäserna?"