Inför besöket

Kom gärna till Romateatern i god tid. Strosa runt i den vackra miljön och njut av sommarkvällen. Varför inte äta lite på Kungsgårdens café innan föreställningen? Hyr en filt, lusläs programmet och slå er ner på era platser i publikläktaren.

Tips och svar på vanliga frågor

BILJETTER
Köp biljett i vår biljettkassa vid spelplatsen – från en timme innan föreställningsstart, föreställningsdagar.

Förköp biljett online hos TICKETMASTER ›› och skriv ut den själv alt. hämta ut den i biljettkassan eller hos någon av våra ombud.

Förboka biljett via vår bilettkassa tel. 0498 503 36 och hämta ut den vid spelplatsen (från en timme innan föreställningsstart, föreställningsdagar) eller hos någon av våra ombud:
Turistbyrån, Donnersplats 1 i Visby 0498-20 17 00
Wessman & Pettersson, Adelsgatan 5 i Visby
Romabokningen, Visbyvägen 35b i Roma (mellan Coop och ICA)

Barn och spädbarn
Föreställningen rekommenderas från 7 år i vuxens sällskap. Spädbarn får ej närvara i publiken.

Billarm
Kontrollera så att ditt billarm inte startar oavsiktligt eftersom det stör föreställningen.

Filtar
Ibland är sommarkvällarna kyliga och Romateatern spelar under bar himmel. Vi hyr ut filtar till den som vill svepa in sig för 10 kr styck. Du kan också välja att ta med dig en egen filt.

Fotografering och inspelning
All fotografering och inspelning under pågående föreställning är förbjuden.

Funktionshinder
Biljetter för rullstolsburna bokas i per telefon via Romabokningen. Vi har specifikt utrymme med särskilda platser längst fram vid scen för rullstolar. Utrymmet är begränsat och det är därför viktigt att du anger vid biljettbokning om du är rullstolsburen. Biljettkassan ser då till att du får rätt typ av biljett och ordnar vid behov eskort då du ankommer till teatern.  Antalet platser där rullstol kan placeras är begränsat. Om du ankommer med färdtjänst är det möjligt att köra ända fram till läktarens ingång. Vänligen kontakta oss innan du ankommer om du behöver assistans. Du får ta med dig en ledsagare (sällskap) som går in gratis på din biljett och sitter i anslutning till dig.

Födelsedag eller bemärkelsedag
Vill du fira någon som fyller år eller ge bort en helkväll till någon du tycker om, kontakta vår Biljettkassa om du har speciella önskemål så gör vi vårt bästa för att vara behjälpliga. Tel. 0498 – 503 36.

Föreställningens längd
Föreställningens totala längd är vanligtvis drygt 2 timmar och 30 min inklusive paus.

Hundar och husdjur
Det är inte tillåtet att medföra hund eller annat husdjur till föreställningen av hänsyn till övrig publik. Romateatern spelar visserligen utomhus men det finns ingen lämplig plats där man kan binda eller lämna sin hund. Vissa inslag i föreställningen som t.ex. skott och rök kan uppfattas som skrämmande för en hund. Hundar och husdjur mår därför bäst av att lämnas hemma.

Inringning
Inringningar talar om att föreställningen strax börjar och att det är dags att uppsöka sin plats. Fyra olika entréer finns till läktaren. A, B, C och D

Inställd föreställning
Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, på Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet och att ev. serviceavgift inte betalas tillbaka då det ej är teatern som tar ut denna avgift.

Avbruten föreställning
Vid avbruten föreställning får man en ny biljett till valfri föreställning. Vi löser inte in biljetter vid avbruten föreställning.

Klädsel
Trots att det är sommar rekommenderar vi varm klädsel eftersom Romateatern spelar utomhus i Romaklosterruin – vi vet av erfarenhet att det kan bli kyligt när man sitter stilla. Regnkläder är att föredra istället för paraply. Paraplyer stör sikten för publiken bakom och skapar smatter som stör hörbarheten i föreställningen.

Kontanter
Glöm inte att ta med er kontanter! I våra bodar för pausservering kan man inte betala med kort. Dessutom vill ni väl skänka en slant till Rädda Barnen?

Mat & Dryck
Vill du ta med dig egen utflyktskorg för att ha picknick i gröngräset innan föreställningen, så är du välkommen. Tänk på att inte lämna skräp och flaskor efter dig. Under pausen finns det servering i anslutning till föreställningen. Du kan köpa kaffe, diverse dycker, korv, bakverk och annat gott. Glöm inte att ta med er kontanter!

Mobiltelefoner
Mobiltelefon ska vara tysta under föreställningen.

Parkering
Det finns gott om parkeringsplatser och parkeringen är gratis.

Program
Program till årets föreställning kostar 20 kr och finns i biljettkassan och på särskild markerad plats innan föreställningen vid publikläktaren.

Presentkort
Svårt att komma på vad du sa ge bort i present till någon som redan ”har allt”?  En teaterföreställning kan ge en oförglömlig upplevelse. Kontakta Biljettkassan för köp av presentkort.

Publikvärdar
Våra publikvärdar är en viktig del i vårt publikarbete. Värdarna finns på plats vid publikläktaren för att visa publiken till rätta, svara på frågor och ta emot synpunkter.

Regn
Om SMHI:s prognos är ihållande kraftigt regnväder kan föreställningen komma att ställas in. Men Romateatern försöker i möjligaste mån att genomföra ALLA föreställningar. Vid längre skurar avbryts föreställningen en stund för att inom kort återupptas. Vid ostadigt väder: Medtag regnkläder, vilket är att föredra framför paraplyer som skymmer sikten för bakomsittande.

Osäker? Gå in på hemsidan för dagsaktuell uppdaterad information (senast 16.30 vid ostadigt väder).

Vid INSTÄLLD föreställning kan ni boka om till ett nytt datum, alt. få pengarna tillbaka.

Vid AVBRUTEN föreställning är ni välkomna att boka om till ny dag.
Vid inställd föreställning kan kunder som köpt biljetter hos Romateatern, Romabokningen, via Internet, Turistbyrån eller annat försäljningsställe få pengar tillbaka via Romateatern/Romabokningen 0498-503 36. Pengarna sätts in på kundens bankkonto. Observera att detta ska göras inom en vecka från föreställningsdatumet och att ev. serviceavgift inte betalas tillbaka då det ej är teatern som tar ut denna avgift.

Rökning
Det är inte tillåtet att röka under föreställningen i publikläktaren. Du som röker i det fria, tänk på att inte slänga fimpar i gräset. Vissa perioder då det är mycket torrt råder brandfara och dessutom är Roma klosterruin en historisk plats. Vi är måna om att hålla området rent och snyggt – fimpa i kärl avsedda för ändamålet.

Sent ankomna besökare
Efter föreställningens början släpps sent ankomna besökare in till närmast lediga plats på kanterna. Detta sker enligt föreställningsvaktens anvisning. Efter utsatt starttid kan bokade platser erbjudas publik på väntelistan och kan inte tas i bruk av senkomna bokade gäster. De hänvisas då till ledig plats eller erbjuds att boka om sin biljett till annan föreställning.

Servering och pausverksamhet
I samband med föreställning finns servering av kaffe, läsk, öl, bakverk med mera. Serveringen är öppen i pausen och förbeställning av dryck och förtäring kan göras före föreställningen utan extra kostnad. Glöm inte att ta med er kontanter! Det är inte tillåtet att ta med sig mat och dryck in på publikläktaren för förtäring under föreställning.

Sittdynor
Romateaterns publikplatser är bekväma och vi tillhandahåller inte sittdynor till alla. Om du vet med dig att du brukar bli trött i rumpan av att sitta länge kan du välja att ta med dig eget sittunderlag.

Toaletter
Toaletter och rullstolsanpassad toalett finns i direkt anslutning till området utanför publikläktaren.

Vid frågor kontakta Biljettkassan, tel. 0498-503 36