Kontakt

För information angående biljetter ring:

0498-503 36 (kl.10:00-15:00 alla vardagar 13 maj - 17 augusti, föreställningsdagar kl.18:30-19:30)

Producent - Magnus Byström 070-734 08 57 magnus@romateatern.se

VD - Eva Carlberg 070-600 97 66 eva@romateatern.se

Konstnärlig ledare - Stefan Marling 073-387 86 15 stefan@romateatern.se

Teknik och ekonomi - Christer Norrby 070-789 09 01 christer.romateatern@gmail.comLedning

Stefan Marling Konstnärlig ledare

är skådespelarutbildad i London och har en BA Honours Theatre Degree från University of Kent. Han är verksam som skådespelare, regissör och pedagog. I Storbritannien var Stefan medlem av Revolve Theatre Company, som förutom Shakespeare-produktioner gjort workshoparbete på Globe Theatre i London. Stefan har lett Shakespearekurser och workshops med ensembler runtom i Sverige, bland annat på Stockholms Stadsteater, Unga Klara och Göteborgs Stadsteater. På Gotland har Stefan medverkat som skådespelare i produktioner på Romateatern, Unga Roma och Länsteatern – där även som regissör. Vid sidan av arbetet med Romateatern, regisserandet och skådespeleriet arbetar Stefan som huvudlärare i scenframställning vid Stockholms musikalartistutbildning. Stefan regisserade Romateaterns uppsättningar 2014, 2015 och 2016.

Eva Carlberg VD

arbetade första gången på Romateatern, som skådespelare, 2005. Hon återvände några år senare som ensembleansvarig, projektledare och idéutvecklare. Nu är hon affärsutvecklare och bl a projektansvarig för Romateaterns Teaterläger och Shakespearesymposium. Eva arbetar också för Romateatern med utveckling och samordning av året-runt-verksamheten PLAY. Vid sidan om Romateatern arbetar Eva som regissör.

Jo Rideout Internationella kontakter

är skådespelare, regissör och pedagog och utbildad vid East 15 Acting School i Storbritannien där hon medverkat i produktioner vid Swan Theatre i Stratford-upon-Avon, Theatre Royal Windsor, Mermaid Theatre, Comedy Theatre i West End, Vienna English Theatre m fl. och regisserat produktioner på Latchmere Theatre och Gatehouse Theatre i London. I Sverige har Jo medverkat som skådespelare i produktioner på Dramalabbet, Unga Klara, Teater Giljotin och Kalmar Byteater. Jo arbetar på Romateatern med internationella kulturutbyten och utvecklingen av en engelskspråkig Shakespearescen på Gotland. Jo har skrivit och medverkat i två av Romateaterns föreställningar i St:a Gertruds ruin i Visby och medverkade dessutom i ”Fåfängt frieri” 2015 och ”Lika för lika” 2016 på Romateatern.

Christer Norrby Ekonomiskt och tekniskt ansvarig

är lovordad ljusdesigner som arbetat på Romateatern sedan starten 1989. Christers konstnärskap som ljussättare har varit en av hörnstenarna till Romateaterns framgång och konstnärliga renommé genom åren. Dessutom har Christer, bland mycket annat, varit Belysningschef på Stockholms Stadsteater och på senare år specialiserat sig på att ljussättta muséer och utställningar – från Junibacken, Leksaksmuséet och Lill Skansen till Naturhistoriska riksmuseet, Kungliga slottet och Museé d’Itissalat al Maghrib i Marocko. Christer ansvarade dessutom för ljusdesignen av NK’s julskyltningar mellan 1997 och 2010!

Kjell A Nordström Ordförande i Romateaterns styrelse

är ekonomie doktor, författare, talare och rådgivare samtidigt som han har ett genuint intresse för kultur och humaniora. Kjell har sett över Romateaterns ekonomi och organisation och hans huvudsakliga uppgift som styrelseordförande är att fortsätta värna om dessa områden och att, tillsammans med de övriga i styrelsen, långsiktigt utveckla Romateaterns varumärke, ekonomiska stabilitet och organisationsmässiga utveckling.

Calle Ljunggren Ledamot i Romateaterns styrelse

är utbildad på Handelshögskolan i Stockholm och har arbetat som Administrativ och Utvecklingschef på Uppsala stadsteater, och nu som producent och ekonomikonsult i egen firma. Calle har tidigare varit tf VD på Folkoperan, Administrativ chef på Folkoperan, Försäljningschef på Unlimited Group och Ekonomichef på Ski Unlimited.

Nina Pontén Medarbetare & Ledamot i Romateaterns styrelse

är utbildad vid Teaterhögskolan i Stockholm och är verksam som skådespelare, regissör, pedagog, dramaturg och översättare – med arbetsplatser som Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Parkteatern, Thesbiteateret i Norge m.fl. Sedan 1996 är Nina medarbetare på Romateatern med arbetsuppgifter både bakom och på scenen - bland annat som Titania/Hippolyta i ”En midsommarnattsdröm” 2002. Sedan 1997 har Nina stått bakom textbearbetning och nyöversättning på Romateatern och därmed, genom åren, varit essentiell i att tillgängliggöra Shakespeare för en bred publik. Nina översatte Romateaterns uppsättningar av ”Komedi av misstag” 2014, ”Fåfängt frieri” 2015 och ”Lika för lika” 2016. 2018 stod hon för dramatiseringen av Romateaterns succéföreställning av Ingmar Bergmans "Sommarnattens leende".

Kirsten Åkerman Ledamot i Romateaters styrelse

började jobba som presschef på Amnesty som 25-åring och gick vidare till UD och regeringskansliet, jobbade några år i riksdagens utredningstjänst och byggde upp riksdagens EU-Upplysning för att sedan gå över och bli presschef i Svenskt Näringsliv, hoppade ut och blev egenföretagare och jobbar nu som regionchef för Svenskt Näringsliv på Gotland. Resten av tiden bygger hon hus i katastrofområden och utvecklar entreprenörskap som ett alternativ till bistånd ibland annat Östafrika. Kirsten har starka känslor för konst och kultur och tror att livet ska nalkas med nyfikenhet, ödmjukhet och humor.

Magnus Byström Producent

Magnus gör sin första säsong som producent på Romateatern. Han har tidigare drivit en egen sommarteater i Stockholm och har under många år jobbat som producent och även som produktionschef. Just sommarteater tilltalar honom lite extra, då de ofta når ett bredare spektrum av besökare. Föreställningarna tenderar också att ta ut svängarna lite mer när spelrummet utomhus inbjuder till lite friare tolkningar och annorlunda upplevelser.

Organisation

Romateatern Produktion AB med org.nummer 559134-2596 har sitt säte på Gotland. Romateatern Produktion AB ägs av Romateatern AB som i sin tur delägs av den ideella föreningen Teaterensemblen.

Ekonomi
Romateaterns verksamhet är helt beroende av våra samarbetspartners. Se vidare under fliken FÖR FÖRETAG.

Verksamhet
Romateatern är en fri professionell teatergrupp som sommaren 1989 gav sin första sommarföreställning i Roma klosterruin på Gotland.

Genom åren har Romateatern bl.a. iscensatt ”Kung Lear” 2001 som sågs av 25 755 personer, ”En midsommarnattsdröm” 2002 som sågs av 27 227 personer och ”Mycket väsen för ingenting” 2004 som sågs av c:a 25 000 personer.

Press

För information angående press & marknadsföring kontakta:

Eva Carlberg

070-600 97 66

eva@romateatern.se